Toeval bestaat niet

Geloof jij in toeval?

Volgens mij denkt iedereen er weleens over na. Valt iets onder toeval, of is het juist geen toeval? Bijvoorbeeld: Je loopt over straat en kunt net op tijd een kind bij de arm pakken, wat bijna voor een auto rent die aan komt scheuren. Je doet het alsof het een automatisme is, maar hoeveel keer heb je het nou al meegemaakt dat je een (wildvreemd) kind mogelijk redde van de dood, door zo direct te handelen? Waarschijnlijk is het antwoord ‘nooit’. Voor mij is dit een typisch gevalletje ‘het heeft zo moeten zijn’.

Alles heeft een reden

Ik geloof dus niet in toeval. Ik geloof dat je in bovenstaand voorbeeld, daar op die tijd en plaats was, om dat kind te redden. Ik geloof dat zo goed als alles wat er in het leven op je pad komt, een reden heeft. Voor mij zou het leven als het bestond uit enkel toevalligheden, nog onbegrijpelijker zijn. En ik vind het vaak al zo’n verwarrende bedoeling…

Ontmoetingen

En dan komen er soms mensen op je pad, waarvan je bepaalde dingen leert of mee meemaakt en dan verdwijnen ze weer uit je leven. Soms is dat moeilijk, maar ook vaak vanzelfsprekend. Je bent er wijzer door geworden en hebt misschien nieuwe ervaringen opgedaan, die van belang zijn voor de keuzes die je maakt in je verdere leven.

Sommige mensen komen op je pad, raken weer op de achtergrond en dan ineens…zijn ze daar weer! En ja, daar was hij weer. Ik leerde hem kennen, we spraken een paar keer af, volgenden elkaar daarna wat op Facebook en dat was het dan. Tenminste, dat dacht ik.

Een tijdje terug postte ik een oproepje op Facebook, ik zocht werk. Werk wat te combineren is met een huishouden met soms 1, soms 3 en soms 4 kinderen (die uitleg houden jullie tegoed). En weet je wie er reageerde? Precies, die man die op mijn pad kwam, die ik later weer uit het oog verloor. Hij had mogelijk wel wat werk voor me!

No way dat het toeval was!

Al zo’n lange tijd worstel ik met wat ik nou wil worden ‘later als ik groot ben’. Ik vind zo verschrikkelijk veel leuk en interessant, dat ik het bijna eng vind om me vast te pinnen op één ding. En nu werd me, door een simpel oproepje op Facebook te plaatsten, ineens duidelijke waar mijn roeping ligt. Schrijven, schrijven, schrijven. Research doen, me verdiepen in onderwerpen waar ik me nooit eerder in verdiepte. Dit mocht ik ontdekken, omdat me gevraagd werd of ik het niet leuk vond om af en toe eens een artikel te schrijven voor zijn website.

Het nieuwe avontuur

Enigszins nerveus, maar wel heel gemotiveerd, begon ik aan de opdracht. Dat deze me zoveel inzichten en voldoening zou brengen, had ik nooit durven dromen. Dat het me een enorme drive tot mezelf verder ontwikkelen zou geven, nog minder! Wel jammer dat ik door alle ontwikkelingen zo weinig tijd vind om te bloggen ;).

Per 1 november 2017 is mijn eigen bedrijf als tekstschrijver een feit, BirtheSchrijft zal geboren worden en hopelijk veel mooie dingen brengen in mijn leven. In december start ik een cursus SEO tekstschrijven, ontwikkeld door André Gussekloo.

Dankzij een toevallige ontmoeting met iemand in 2013, heb ik nu ineens mijn roeping gevonden en weet ik veel voldoening te halen uit de veelzijdigheid van het schrijven. Hmm…toevallig was het dus niet, want toeval bestaat niet!

 

Logo1

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s